KONTAKT
 
 
 
Meny
 
 
 

Fantastiske Osberget

Telefon: 70 00 90 90
E-post: post@osberget.no

Kontakt ein tilsett direkte

 

 

Kontakt oss for eit
uforpliktande møte! 


Elias Vågnes signerer boka for Per Sævik. Elias arbeidde i fleire år som skipper for Per Sævik.
Elias Vågnes signerer boka for Per Sævik. Elias arbeidde i fleire år som skipper for Per Sævik.

Boklansering

Fredag 7. desember var det lansering for boka til Elias Vågnes «Drama i Atlanterhavet – En dokumentar». Under lanseringa takka dagleg leiar Magne Grimstad jr. for oppdraget med å lage designen, sette boka og få trykt boka med desse orda: 

"Tirsdag denne veka kom boka i hus. Det er alltid spennande å opne den første boksa og halde boka i handa. Kjene lukta av ny og fersk bok. Og for dei av oss som har fått halde eit lite barn i hendene etter ein fødsel, så kjennest det nesten slik.

Elias har bore på dette "barnet", denne boka i mange år. Det har vore eit langt svangerskap og Elias har ved fleire høve uttrykt at det har vore tungt og krevande. Men det har vore viktig for han å fortelle det som hende den gongen lasteskipet Rumba var nær ved å forlise.

Eg brukte ein søndag tidlegare i haust til å lese boka, og eg var heilt sliten etter å ha lese den. Eg var med i stormen, kunne kjenne på korleis bølgene og vinden tok tak i båten, og eg var der når båten nesten kantra. Slik kjentes det for meg som lesar. Heldigvis blei både du og mannskapet berga. 18 i talet.

Sett i frå eit littererært perspektiv: Kan ein få ein betre omtale, Elias? At du maktar å ta lesaren med inn i den dramtastiske hendinga som skjedde utanfor New Foundland onsdag 14. desember 1972, og der eg som lesar kan kjenne saltsmaken og dødsangsten og gleda over å ha blitt berga.

Nok ein gong: Gratulerer med boka."

Boka kan du kjøpe her.

Sjå innslaget frå Distriktnyheter Møre og Romsdal 6. desember 2018: 

Loading...

Fantastiske Osberget    |    70 00 90 90    |    post@osberget.no