Nortura Bærekraftsrapport

Nortura

Vi er stolte av å kunne presentere Norturas bærekraftsrapport for 2022. Nortura er en av Norges største matprodusenter. De meste kjente merkevarene de har er Gilde og Prior, og de er til stede i alle norske dagligvarekjeder.

På en laptop ser vi norsk natur og uthentet tekst fra bærekraftsrapporten til Nortura

Rapporten er hittil den mest omfattende og åpne rapporteringen tilknyttet Norturas påvirkning på bærekraft, og oppsummerer hvordan Nortura påvirker klimaforandringer, naturmangfold, dyrevelferd og folkehelse gjennom verdikjeden sin – både positivt og negativt.

Publisering av en bærekraftsrapport er en krevende jobb, hvor mye må på plass, verifiseres og endres flere ganger. Tydelig kommunikasjon med en skarp designer som forsto våre behov med en gang og oversatte dem til et smart design som bidro til et effektiv og smertefritt samarbeid. Vi er veldig stolte og fornøyde med resultatet, og ser frem til å jobbe med Fantastiske Osberget igjen.

Laura Fouilland

Seniorrådgiver Bærekraft | Nortura SA

Nortura ønsket en ryddig og delikat måte å presentere årets innhold på, og med god kommunikasjon og godt samarbeid har rapporten fått en flott oppdatert layout. Vi har lagd et helt nytt design basert på profilen, med noen element videreført fra fjorårets rapport.

Rapporten inneholder mange nye temaer, som klimautslipp fra husdyrproduksjon, andelen fornybar energi fra produksjonsanlegg og mye mer. I årets rapport er det større variasjon i bruk av tekst, bilder og visualiseringer av tall, og vi har en gjennomgående designstil som fremstiller disse oversikteleg og innbydende.

Det er nå mulig å navigere seg rundt via en sidemeny og klikkbare element. Gjentatte steder er det lenket til Norturas nettsider for å kunne lese mer enn det som er inkludert i rapporten. Denne rapporten skal ikke trykkes og kan derfor brukes på alle digitale flater.

Mor og to barn ute i naturen
Presentasjon av en side fra bærekraftsrapporten
Bilde av mange egg i en fabrikk
Presentasjon av en side fra bærekraftsrapporten
Presentasjon av en side fra bærekraftsrapporten
Gå til toppen