Få perspektiv fra lufta med dronefoto

Solnedgang ved Klepp i Volda
av Osberget
15. desember, 2023

Er det noe som virkelig har revolusjonert salgsannonsene i eiendomsmarkedet de siste ti årene, så er det tilføringen av bilder tatt fra lufta. Det hadde ikke vært mulig uten tilgjengeliggjøringen av droneteknologien for allmennheten.

I starten var det rimelig fritt fram for å gå til innkjøp og bruk av dronene etter eget ønske, men etter flere uønskede hendelser har Luftfartstilsynet skjerpet inn reglene om hvem som kan fly ulike typer klassifiserte droner, og hvor man kan fly dem.

Sivile droner under 25 kg klassifiseres som ‘åpen kategori’ av Luftfartstilsynet og de kan maksimalt fly i en høyde på 120 meter over bakkepunktet. Dette er altså den maksimale høyden du kan få fotografert eiendommen din fra på lovlig måte, men du kan dekke større arealer ved å sette sammen enkeltbilder.

Fantastiske Osberget tar flere typer droneoppdrag

Fantastiske Osberget har erfarne droneoperatører som har gjennomgått kurs og bestått eksamen for dronetyper av A1 til A3 under åpen kategori. På Søre Summøre er det noen restriksjonsområder som krever særlig tillatelse for droneflyvning. Dette gjelder spesielt store deler av bebyggelsen i Ørsta og Volda som ligger innenfor 5 km.-radiusen til Hovden Lufthavn. Her melder vi fra til tårnet ved flyplassen når vi har planlagt droneflyvning, slik at vi unngår å forstyrre øvrig luftfartstrafikk. Vi er også særlig oppmerksomme på helikoptertrafikken ved Volda sykehus, der vi stanser aktiviteten straks vi ser eller hører inn- og utgående trafikk.

Vi kan både filme og fotografere fra lufta, og har mulighet til å påta oss ulike typer oppdrag. Trenger du for eksempel film til sosiale medier eller en presentasjon av bedriftens arealer er dronefilm et kjærkomment element.

Under kan du se eksempler på hva som er mulig å få til med droner. Ta kontakt med oss for et godt tilbud i dag!

dronefotografering i ålesund

Dronefotografering i Ålesund sentrum.

eksempel på enkeltbilder satt sammen

Eksempel på flere enkeltbilder satt sammen til et større oversiktsbilde.

Eksempel på eiendomsfoto

Gå til toppen